Home » Hoe pas ik affiliate marketing toe op mijn website?

Hoe pas ik affiliate marketing toe op mijn website?


Erg veel ondernemers of particulieren hebben tegenwoordig hun eigen website of social media pagina. Dit maakt dat jij als ondernemer gevonden kunt worden en dat je bezoekers kunt ontvangen. En laat dit nou net het belangrijkste zijn wanneer jij je geld wil verdienen op het internet!

Wanneer jij een eigen website of social media account hebt, kun jij hiermee extra geld verdienen, dit door middel van affiliate marketing. De bedoeling is dat jij promotie gaat doen voor bedrijven die in jou branche passen. Dit doe je door op verschillende manieren links te plaatsen op jouw website. Op het moment dat iemand iets koopt via de link op jouw website, krijg jij hier commissie voor, meestal krijg je procenten van het totale aankoop bedrag .


Internet marketing

Hoe begin ik met affiliate marketing?

Het belangrijkste is dat jij adverteerders vindt die aansluiten bij jouw website. Je moet dus goed kijken naar welke producten of diensten aansluiten op de content van jouw website, dit omdat je dan gericht promotie doet voor de juiste doelgroepen.

Wanneer jij bijvoorbeeld een Artiest of Dj bent en je een eigen website of social media hebt, kun je promotie gaan doen voor speakers, draaitafels, hooftelefoons, muziek en andere audio apparaten. Dit sluit goed aan op jouw aanbod als Dj, de mensen die veel muziek luisteren en geïnteresseerd zijn in muziek, zijn meestal ook de mensen die geïnteresseerd zijn in audio apparaten.

Waar vind ik adverteerders voor affiliate marketing?

Er zijn veel bedrijven die hun eigen affiliate campagne hebben zoals bol.com. Maar ook heb je bepaalde websites waarop veel adverteerders staan die jij kunt promoten, deze noem je affiliate netwerken.

Het beste kun je beginnen met het affiliate netwerk trade tracker. Dit is na mijn mening het makkelijkste in gebruik te nemen als starter. Ook heeft trade tracker de meeste adverteerders vergeleken met andere Nederlandse affiliate netwerken! Met meer dan 1600 nederlandse bedrijven kun jij vast en zeker een bedrijf vinden die aansluit op jouw website of social media account.Hoe ga ik affiliate marketing toepassen op mijn eigen website?

Wanneer jij een adverteerder hebt gevonden die aansluit op jouw website kun je aan de slag met promotie doen. Het is de bedoeling dat je zoveel mogelijk links maakt waar mensen op willen klikken. Dit kun je op verschillende manieren aanpakken:

  • Links in tekst
  • Links in afbeeldingen
  • Links onder video's

Links in tekst

Wanneer jij blogs of informatieve teksten schrijft, kun jij hier links in verwerken. Deze links maken dat jij met je teksten geld kunt verdienen! Laten we het voorbeeld van de artiest of dj nog eens nemen: Schrijf een tekst over jouw speakers, programma's, microfoon of welk product ook maar in je op komt. Wanneer je een tekst hebt geschreven over bijvoorbeeld de microfoon die jij hebt, ga je hier links in verwerken naar jouw microfoon. Bijvoorbeeld door iedere keer waar het woord "microfoon" staat een link te maken naar de verkooppagina van de microfoon waar jouw tekst over gaat. Doe dit met verschillende onderwerpen, producten of diensten.

Links in afbeeldingen

De bekendste manier van links in afbeeldingen zijn: banners. Banners zijn afbeeldingen van een  bedrijf, merk of product, met hierin een link. Dus wanneer iemand klikt op de afbeelding activeert hij de link en word hij doorgestuurd naar de desbetreffende pagina. Wanneer deze link, jouw affiliate link is, krijg jij dus procenten wanneer iemand iets koopt. Banners kun je overal op je website plaatsen, bijvoorbeeld in je zijbalk of footer. Maar wat je ook kunt doen is afbeeldingen gebruiken bij het onderwerp waar jij een tekst over hebt geschreven. Neem weer het voorbeeld van net: Je bent een artiest of dj, je hebt een eigen website en hebt net een artikel geschreven over je microfoon. Wat je nu doet is een paar afbeeldingen van deze microfoon bij je tekst plaatsen en een link van de verkooppagina van de microfoon binden aan deze afbeelding.

Links onder video's

Ook kun je video's maken over de producten of diensten die jij promoot. Maak bijvoorbeeld een video met jouw mening over het product, geef informatie over het product of laat zien hoe jouw product geleverd word. Verwijs in de video naar een link die je onder je video zet. Wanneer mensen iets nieuws willen kopen willen ze meestal eerst weten wat het product doet, of het voor hun geschikt is en of de verkoper betrouwbaar is. Wanneer jij op deze vragen antwoord kunt geven in je video, is de kans groot dat mensen het product willen kopen. En jij maakt het voor hun makkelijker door een linkje te geven direct naar de plek waar ze dit product kunnen kopen.


zoekmachineoptimalisatie

Nu weet jij wat je moet doen om een affiliate Publisher te worden. Je kunt nu promotie doen voor andere bedrijven op jouw website. En nu komt het belangrijkste gedeelte...

Hoe krijg meer ik bezoekers op mijn website?

Wanneer jij producten wil verkopen is het belangrijk dat klanten jouw website kunnen vinden. De beste manier is naar mijn mening: zorgen dat je websites goed gevonden worden op google. Op deze manier kost het meer tijd om je bezoekers naar je website te krijgen dan bijvoorbeeld adverteren op google of facebook. Maar wanneer je goed gevonden word op google zijn je bezoekers gratis, je betaald namelijk geen advertentie kosten en het je hoeft je niet constant bezig te houden met nieuwe, werkende advertenties! Dus wanneer jij een onderneming wil die stevig staat en blijft staan, kun je het beste gaan voor gevonden worden in google; of beter gezegd: Zoekmachineoptimalisatie (SEO). Wanneer je dit hebt gedaan kun je altijd nog verder uitbreiden door te gaan adverteren op google of facebook.