Home » Informatie & Content » Internet marketing » Affiliate marketing

Affiliate marketing


Wat is affiliate marketing?

Als affiliate of "Publisher" probeer je nieuwe klanten te vinden voor de verkoper die je promoot, een andere naam voor deze verkoper is een adverteerder. Je gaat hier dus producten of diensten promoten op het internet. Het promoten van de producten of diensten doe je in een webshop of op social media.

 

Je verkoopt de producten niet zelf, zodra iemand op een link klikt in jouw webshop wordt deze persoon doorgeleid naar de website van de echte verkoper. Je hebt dus geen voorraad nodig en je hoeft zelf niets te verzenden, ook ben jij dus niet aansprakelijk wanneer er iets verkeerd mocht gaan met de bestelling! Dit is overigens wel zo wanneer je werkt met dropshipping.

 

Wanneer er een product verkocht word krijg jij als publisher hier commissie voor. Omdat het moeilijk is met 1 website genoeg geld op te halen om van te leven, maak je als publisher meestal meerdere websites voor meerdere adverteerders.

 

Voorbeeld van affiliate marketing:

Je promoot voor Bol.com, je krijgt hier 8% commissie per verkoop. Wanneer iemand via jouw link dan naar Bol.com gaat word dit geregistreerd door cookies, wanneer iemand dan iets koopt binnen het termijn dat Bol.com heeft vastgesteld, krijg jij hier commissie voor. Stel iemand koopt een product van 100 euro dan krijg jij hier (100x0.08=) 8 euro voor.

Wat heb ik nodig om te starten met affiliate marketing?

  • Een desktop, laptop, mobiel of tablet
  • Een of meerdere websites en/of social media accounts
  • Een goede internet verbinding
  • Doorzettingsvermogen

Hoe vind ik producten of diensten waar ik commissie over krijg?

  • Affiliate netwerken
  • Sommige webshops hebben hun eigen affiliate programma

Welk affiliate netwerk is het beste om te starten?

Trade tracker 

Trade tracker heeft de meeste adverteerders als het gaat om affiliate marketing in Nederland. Ook is dit affiliate netwerk het makkelijkste in gebruik te nemen voor beginners. Op dit moment heeft Trade tracker een netwerk van meer dan 1600  Nederlandse bedrijven waarvoor jij je kunt aanmelden. Wanneer jouw aanmelding word geaccepteerd door de adverteerder kun jij beginnen met promotie doen!

Waar kan ik als affiliate het beste promotie doen?

Het is de bedoeling dat andere mensen gaan klikken op jouw links, je kunt deze dus overal op het internet verspreiden. Schrijf een goed artikel over een bepaald product, maak een webshop met producten, of maak foto's of video's over producten waarin je verwijst naar een link.


Ik heb al een website en wil deze gebruiken voor affiliate marketing

Wanneer je al een website hebt en aan de slag wil met affiliate marketing moet je gaan zoeken naar een adverteerder die bij jou past. Zorg er voor dat je aangemeld bent voor trade tracker en zoek hier naar bedrijven in dezelfde categorie als jouw website. Wanneer je een of meerdere adverteerders hebt gevonden die jij wilt promoten moet jij je hier voor aanmelden. Eenmaal geaccepteerd kun jij aan de slag met het promotiemateriaal van je adverteerder.Zelf een affiliate website maken

Met Stellia Affiliate CMS hoef jij geen dagen lang bezig te zijn om een website compleet in elkaar te zetten. Het systeem maakt het namelijk mogelijk om binnen een half uur een website te maken die goed te vinden is op Google. Je kan hier heel makkelijk product feeds toevoegen, waardoor jij heel simpel tot maximaal 5.000 producten op je website kan plaatsten.

 

Wanneer er een bezoeker naar je website gaat ziet hij deze producten, verdeeld in categorieën en als hij een van deze producten verder wil bekijken gaat hij automatisch door naar het product op de website van de aanbieder. Wanneer iemand dit product koopt krijg jij hier dus commissie voor. Je bent hier zo mee klaar en hoeft je website alleen nog te onderhouden, hierdoor heb je genoeg tijd om weer aan andere sites te gaan werken.

 

Het fijne aan Stellia is dat ze een goede klantenservice hebben, ze bellen je al erg snel en leggen je alles duidelijk uit, ook kun je ze altijd vragen stellen. Dit is dan ook zeker een aanrader voor beginners in affiliate marketing, maar ook voor mensen met langere ervaring. Dit omdat het enorm veel tijd scheelt tegenover bijvoorbeeld het maken van een website in Wordpress.

 

Ook is de hosting van een website erg goedkoop als je kijkt naar wat je er allemaal voor terug krijgt. Stellia Afilliate CMS is na mijn mening dan ook de beste manier om geld te verdienen met affiliate marketing!

De proefversie is 7 dagen waarin jij gratis een domeinnaam kunt registreren en gebruik kan maken van het systeem. Zo snel mogelijk neemt Stellia contact met je op en leggen je uit hoe het systeem werkt. Binnen 7 dagen moet je beslissen of je verder wil gaan naar een betaald account, wanneer je dit doet blijf jij jouw domeinnaam gratis behouden en kun jij aan de slag met online geld verdienen!


Jouwweb is een van de grootste online web-builder van Nederland! Je kunt hier zelf een mooie website maken zonder dat je hier technische kennis voor nodig hebt. Wanneer jij je aanmeldt voor jouwweb kun je direct aan de slag met het bouwen van je eigen website.

 

Wanneer je start met jouwweb krijg je de keuze om een gratis domeinnaam te registreren of een eigen domeinnaam te koppelen. Als je dit hebt voltooid kun je een thema kiezen, kleuren veranderen en afbeeldingen toevoegen, dit bepaald hoe jouw website er uit gaat zien. Hierna kun je pagina's aanmaken voor jouw website, iedere pagina kun je opvullen met elementen die je heel simpel naar de plek op de pagina sleept naar waar jij het wil hebben.

 

Jouwweb geeft ook de mogelijkheid om van jou website een webshop te maken. In de editor kun je makkelijk producten toevoegen en product pagina's bewerken. Deze producten kun je als element overal op je website plaatsen. Ook kun je in je webshop overzicht makkelijk bestellingen afhandelen en facturen versturen

 

Je kunt ook met Jouwweb makkelijk je statistieken bijhouden, je kunt precies zien hoeveel bezoekers je hebt gehad en welke pagina's worden bezocht en of je verkopen hebt gedaan. 


Hoe krijg ik bezoekers naar mijn website


Wanneer jij jouw website klaar hebt voor het ontvangen van bezoekers, is het belangrijk dat jij gaat zorgen dat je goed gevonden wordt op google; Dit word ook wel zoekmachineoptimalisatie (SEO) genoemd. Je moet hierbij niet verwachten dat je binnen een week honderden bezoekers op je website krijgt, maar je kunt wel rekenen op een onderneming die stevig staat, Google is namelijk de grote manier om geld te verdienen!

Wanneer je goed gevonden word op google krijg jij gratis bezoekers op jouw website en dit is na mijn mening veel krachtiger dan advertenties. Op deze manier laat je namelijk het internet voor jouw werken waardoor jij uiteindelijk minder hoeft te doen.