Dropshipping


Wat is dropshipping?

Dropshipping is een manier van internet marketing die steeds groter word. Hierbij verkoop je producten direct vanuit de leverancier, waardoor jij je niet bezig hoeft te houden met inkopersrisico, inpakken en verzending. Jij maakt dus een eigen webshop waar klanten producten kunnen kopen die jij voor hun hebt geselecteerd.

Kortom: klanten plaatsen een bestelling op jouw website, hiernaar verzend jij een bestelling naar je leverancier, je leverancier verpakt en verzend het product naar jouw klant.


De risico's van dropshipping

Ik vind de risico's van dropshipping groot genoeg om bovenaan de pagina te staan en dit zegt eigenlijk al genoeg... Dropshipping is helemaal niet zo gemakkelijk als op het internet vaak beweerd wordt! Daarbij kunnen de risico's voor beginnende ondernemers fataal worden.

Jij bent namelijk aansprakelijk wanneer er iets gebeurd! Wanneer jij een dropship webshop hebt, koopt de klant bij jou. Dus op het moment dat er iets mis gaat word jij hierop aangekeken en ben jij dus de gene die het op mag lossen. Wanneer er bijvoorbeeld door jouw leverancier iets defect wordt opgestuurd naar de klant, kan het zijn dat je een probleem hebt... Wanneer de leverancier zegt dat hij hier niets van afweet of het niet wil oplossen, mag jij de kosten gaan dekken! Jij bent namelijk de eigenaar van de winkel en dus verplicht om je producten in goede staat te leveren of wanneer dit niet zo is, voor een vervangend product te zorgen of de klant zijn geld terug te geven. Wanneer jij dit niet doet word dit gezien als oplichting en ben jij dus strafbaar!

Wil jij beginnen aan online ondernemen, maar wil jij niet al deze risico's lopen?


Waarom zou ik een dropship webshop starten?

 • Je kan er online geld mee verdienen
 • Je kan er veel geld mee verdienen
 • Je hebt geen voorraad nodig
 • Je hoeft niets in te pakken
 • Je hoeft niets te verzenden

Wat heb ik nodig om mijn eigen dropship business te starten?

 • Een laptop, PC of tablet
 • Een goedwerkende internet verbinding
 • Een website en social media account
 • Doorzettingsvermogen
 • Inschrijving KVK

Hoeveel kost het om een dropship business te starten?

 • €50 Inschrijving kamer van koophandel
 • $29/€26 Registratie en hosting voor webshop (per maand)
 • €4 Domeinnaam registratie (per jaar)
 • €100-200 Advertenties op Facebook (eenmalig)

Hoe vind ik een goede leverancier?

Op websites zoals Ali express kun je producten kopen direct bij de leverancier. En nu hoor ik je al denken: "Hoe kun je nou geld verdienen met producten vanuit China?". Het ding is dat mensen vaak denken dat alles wat uit China komt van slechte kwaliteit is, maar dit is niet zo. Natuurlijk zijn er ook slechte producten vanuit China, maar ook hier in Nederland produceren we producten van slechte kwaliteit. De productie in China is nu eenmaal zo groot dat er ook een heleboel producten zijn van slechte kwaliteit. De kunst is gewoon om een leverancier te vinden met goede kwaliteit. Ook moet deze vele producten per dag kunnen leveren, je wilt natuurlijk niet dat je klanten langer moeten wachten door jouw leverancier, jij krijgt hier namelijk problemen door. Daarom is het belangrijk eerst contact op te nemen met een leverancier voordat je hier op gaat vertrouwen. Gelukkig gaat dit op Ali express heel gemakkelijk is. Waar je tenslotte rekening mee moet houden is hoe snel deze leverancier reageerd op dit bericht, is dit niet binnen 24 uur? Ga dan geen zaken doen met deze leverancier, de kans is groot dat hij er ook langer over doet om te reageren wanneer jij een klacht of vraag vanuit je klant hebt. Dit zorgt er vervolgens er weer voor dat jij weer in de problemen zit.

Kortom: Kijk goed op ali express naar producten waarvan jij denkt dat ze goed gaan verkopen. Neem contact op met je leverancier voordat je deze producten gaat verkopen om uit de problemen te blijven.


Wil jij je eigen dropshipping bedrijf starten maar weet je niet hoe?